Menu
zoeken
Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid
Bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet
Er is géén verwijzing van de huisarts nodig voor: fysiotherapie, oefentherapie, diëtetiek, logopedie of een bezoek aan de mondhygiënist of huidtherapeut
Zorgaanbieders kunnen informatie over jouw gezondheid elektronisch met elkaar delen. Het delen van jouw medische gegevens mag trouwens alleen als dat nodig is voor jouw behandeling
DOK 11 is het gezondheidscentrum van Alblasserdam, waarbij diverse therapeuten, artsen en specialisten zijn ondergebracht.
Het Brughuis Alblasserdam Het Brughuis is er voor alle inwoners van Alblasserdam, van 0 tot 100+ jaar. Het is dé plek waar ouderen, ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terecht kunnen met alle vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging, ontwikkeling, welzijn, financiën en wonen.
Binnen het CJG Alblasserdam werken het consultatiebureau, de jeugdartsen, het maatschappelijk werk, het jeugdteam en de cliëntondersteuning samen om kinderen een goede start te geven en kwetsbare gezinnen en mensen met problemen zo goed mogelijk te ondersteunen.
Het Odensehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Iedereen is welkom. Het Odensehuis Alblasserdam is op dinsdag en donderdag open van 10:00 uur tot 15:00 uur.
Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in uw omgeving? Dan bent u een van de vele mantelzorgers die Nederland rijk is. Binnen Alblasserdam zijn er diverse organisaties die ondersteuning bieden om die zorg voor u behapbaar te houden en overbelasting te voorkomen, bijvoorbeeld in de vorm van dagopvang, bijeenkomsten, individuele gesprekken etc.
Stichting Welzijn Alblasserdam gelooft dat deelname aan de samenleving wenselijk én mogelijk moet zijn voor alle inwoners van Alblasserdam. Wij brengen daartoe kleurrijke talenten samen om met en voor elkaar een dorp te behouden en versterken waarin gemeenschapszin kenmerkend is.
De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) biedt ondersteuning aan inwoners van 18 jaar en ouder met een psychiatrische aandoening en of chronische ziekte en of met een lichamelijke, verstandelijke of psychosociale beperking.
Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt.
Goed op elkaar afgestemde zorg. Dát is de kernkwaliteit van Rivas. Zo bent u verzekerd van zorg die direct, dichtbij en goed is geregeld. Iedere dag laten de medewerkers van Rivas zich inspireren door wat u als cliënt nodig heeft en wenst
Waardeburgh biedt zorg aan ouderen in de Alblasserwaard. Hoe en waarmee we u ook kunnen helpen, in onze zorg staat de mens écht centraal